تروریسم هم مثل کرنا شیوع پیدا می کند

اقدام جنایتکارانه جوان چچن در قتل معلم فرانسوی در پاریس بار دیگر نشان داد که انگیزه‌های جهادی چگونه می تواند به فجایع هولناکی منجر گردد، چنانکه جوانی در روز روشن به شیوه ای بی رحمانه معلم فرانسوی را به قتل رساند. این اقدام گرچه احساسات میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان به شدت متاثر کرد و موجبات خشم بسیاری را علیه افراطیون مسلمان به وجود آورد، اما از طرفی شاهد هستیم در بسیاری از کشورهای اسلامی از ترکیه گرفته تا پاکستان و بنگلادش و بسیاری از کشورهای عربی به شکل دیگری خود را به نمایش می گذارد.  در این کشورها مردم و بسیاری از مسئولین این کشورها به بهانه بی احترامی به اسلام و مسلمان ها و سمبل های مقدس آنها تظاهرات کرده و در بعضی موارد کالاهای فرانسوی را تحریم نموده و بهانه ای شده که حتی بعضی از شخصیت های سیاسی که به دنبال رهبری جهان اسلام هستند به شدت به رفتار اسلام ستیزانه فرانسوی ها معترض شوند.

آنچه مورد توجه این نوشته است نه در دفاع از اقداماتی است که در کشورهای اسلامی انجام می شود و نه در حمایت از رفتار ضد اسلامی در کشورهای غربی و به ویژه در کشور فرانسه که در این روزها احساسات مردم در آن بسیار جریحه دار شده و عده ای هم با استفاده از وضعیت موجود به اسلام ستیزی و مسلمان ستیزی دامن زده تا آنجا که با تنفر افزایی خود علیه مسلمانان موجبات حمایت مسلمانان را از چنین رفتارهای وحشیانه ای فراهم می آورند.

نکته اساسی در این نوشته در این است که کسانی که در آستین خود مار می پرورانند باید بدانند که روزی خود توسط آن مارها گزیده خواهند شد.

 فرانسوی ها متاسفانه در طی سال های گذشته با دخالت های خود و تشویق دیگران به مداخله در بسیاری از کشورهایی که امروز به مهد تروریسم مبدل شده‌اند نقش اساسی داشته و موجبات ایجاد و گسترش گروه های تروریستی را در این کشورها فراهم آورده اند. همه ما به یاد داریم که فرانسوی ها چگونه  با تشویق دیگر کشورها اتحاد وسیعی را برای مداخله در امور لیبی به وجود آوردند که در نتیجه آن امروز کشور لیبی به مهد تروریزم جهانی مبدل شده است. پی‌آمد ائتلاف مداخله‌گرانه غربی ها در لیبی، این کشور را نه تنها به پایگاهی برای تربیت تروریست های جهادی تبدیل کرد بلکه چند صد سال این کشور را از نظر تمدن بشری به عقب راند. در کشوری که در افریقا از نظر امکانات تحصیلی، بهداشتی و تامین حداقل نیازهای زندگی در مرتبه اول قرار داشت امروز ما شاهد وضعیتی هستیم که انسان ها  را در این کشور به صورت برده در میادین شهر می فروشند، درست است که معمر قذافی به شیوه دیکتاتوری در لیبی اعمال قدرت می‌کرد،  اما در عین حال اکثریت مردم در آن دوران در مقایسه با کشورهای همسایه خود در امنیت و رفاه نسبی بسر می بردند، امروز لیبی به ماقبل تاریخ برگشته است، بیشترین خشونت ها در این کشور بر مردم روا داشته شده و متاسفانه مردان، زنان و دختران در این کشور به عنوان برده در بازارهای شهر رسما به فروش می رسند، امری که در چند دهه گذشته نه فقط در لیبی که در هیچ کدام از کشورهای آفریقایی به این شکل وجود نداشته است.

 حالا باید پرسید چه کسی مسئولیت این وضعیت را  باید به عهده بگیرد؟ آیا غیر از این است که فرانسوی ها و دیگر کشورهای متحد آنها و ایالات متحده نقش اصلی را در این وضعیت اسف بار بازی کردند؟ که یکی از پیامدهای آن گسترش شبکه های تروریستی و جهادیون افراطی ست؟ جهادیونی که در تمام جهان وارد عمل شده و دنیا را برای مردم ناامن کرده اند.

ما این روزها از مقامات فرانسوی نمی شنویم که ریشه این افراطی گری ها از کجاست، آنها فقط به اسلام و افراطی گری اسلامی اشاره می کنند، اما نمی گویند که چه اقداماتی و توسط چه کسانی موجبات ایجاد و سازماندهی گروه‌های افراطی را در این کشور های اسلامی فراهم کرد! ما که فراموش نکرده ایم که در چند دهه گذشته گروه‌های افراطی تروریستی در کشورهای مسلمان چگونه شکل گرفتند و توسط کدام کشورها تربیت شده و مسلح شدند، که روزی به کار آنها می آمدند.

همه ما می دانیم طالبان و القاعده تربیت یافته کارشناسان سازمان اطلاعات و امنیت ایالات متحده و سازمان امنیت ارتش پاکستان و با پول عربستان سعودی و کشورهای غربی بوجود آمدند. طالبان و القاعده آغازگر این شکل از مبارزه خشونت آمیز و الهام بخش افراطیون مسلمان در پیشبرد این شیوه های جنایتکارانه بودند و یادمان هست که روزی که آنها (طالبان و القاعده ای ها) مخالفین غرب را به همین شیوه های جنایتکارانه در خیابان‌های افغانستان سر می بریدند نه هیچ کدام از مقامات غربی اعتراضی می کردند و نه هیچ روزنامه‌ای به این جنایات ضدبشری اشاره‌ای می کردند و نه هیچ ایرادی به جنایتکاران می گرفتند! حتماً به یاد دارید که چگونه طالبان نجیب الله ریس جمهوری قانونی افغانستان و برادرش را از مقر سازمان ملل در افغانستان بیرون کشیده و آن ها را در مقابل چشم مردم در خیابانهای کابل به شیوه وحشیانه به قتل رساندند، متاسفانه آن روزها این اشکال از تروریسم نه تنها نفی نمی شد بلکه مورد استقبال هم بود.

همه ما شاهد بودیم که سالها پس از آن چگونه در سوریه با پول و اسلحه کشورهای غربی گروه های تروریستی همچون جبهه النصره و  القاعده برای مقابله با حکومت بشار اسد مسلح ‌شدند و تا روزی که نیروهای طرفدار بشار اسد را می کشتند و یا مردم بی گناه سوریه را به قتل می رساندند کسی معترض آنها نبود نه تنها معترض نبودند بلکه مشوق آنها بودند، بالاترین مقامات کشورهای اروپایی و آمریکایی با آنها ملاقات می کردند و به آنها دستمریزاد می گفتند و از هیچ کمکی در پیشبرد جنایت های آن ها بر علیه مردم سوریه کوتاهی نکردند.

حالا همان جنایتکاران و کسانی که از آنها و روشهای جنایتکارانه آنها الهام گرفته اند در کشورهای غربی همان اعمال را تکرار می کنند، قتل معلم بیگناه فرانسوی به دست این جوان چچن که الهام گرفته از جهادیون افراطی ست نتیجه همین رفتار کشورهای غربی است که در ایجاد گروه های تروریستی نقش اصلی را با کمک های مالی و تسلیحاتی و تبلیغات برای آنها بازی کردند.

همه ما باید توجه کنیم که نمی‌توان در آستین مار پروراند و خود در حاشیه امن زندگی کرد، نتیجه پروراندن  مار در آستین گزیده شدن توسط همان مارو یا افعی هایی است که در آستین خود آنها را پروراندیم. متاسفانه مقامات فرانسوی و همه آنهایی که امروز بدون توجه به تجربه تاریخی مداخله کشورهای غربی در سوریه و  لیبی و افغانستان و عراق از وقوع چنین فجایعی چون قتل معلم بی گناه فرانسوی گلایه می کنند، توجه نمی کنند که این جنایت هولناک در حقیقت پیامد تربیت تروریست‌هایی ست که خود آنها با پول و اسلحه خود آنها را تولید کردند.

امیدوارم که ما ایرانی ها توجه داشته باشیم که تشویق و تولید تنفر و انزجار و ایجاد گروه های ترور نتیجه‌اش فقط و فقط قربانی کردن آینده و ناامن کردن محیط زندگی برای همه ماست.

ترور و تروریسم از جهتی شبیه همین ویروس کرونا ست که وقتی شیوع پیدا کرد فقیر و غنی، غربی و شرقی، مسلمان و غیر مسلمان نمی شناسد. کرونا امروز همه را نشانه گرفته است و برای پرهیز از آن  باید محیط زندگی را به معنای واقعی کلمه بهداشتی کرد، برای دوری از تروریزم نیز باید جهان بهداشتی شود یعنی با همه اشکال تروریسم و تولید آنها و استفاده از آن ها مقابله کرد.نمی‌توان تروریسم را در یک کشور به وجود آورد و ترور را تشویق کرد و آن را در محدوده همان کشور و منطقه نگه داشت. تنفر و خشونت نیز همچون کرونا راه خود را برای ورود به دیگر کشورها پیدا می‌کند این جوان چچن ساکن پاریس در حقیقت همچون همان مسافری است که ویروس کرونا را با خود از نقطه ای به نقطه دیگر در جهان منتقل می کند، او ویروس خشونت و ترور را با خود از چچن به فرانسه آورده است که نتیجه‌اش متاسفانه قتل این معلم بی گناه بود. ویروس ترور و خشونتی که توسط این جوان به پاریس منتقل شد احتمالاً قبلاً از طریق افغانستان یا عراق یا سوریه به چچن رفته بود و امروز در فرانسه قربانی خود را گرفت.

رضا فانی یزدی

بیست و هفتم اکتبر ۲۰۲۰